Ρεκόρ τετραμήνου για την τιμή του παλλάδιου με τους traders να εμφανίζονται ανήσυχοι για τα αποθέματα στην αγορά λόγω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η Ρωσία είναι η κορυφαία χώρα παραγωγής του μετάλλου, που μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται στους καταλύτες των αυτοκινήτων.

Με την τιμή του να σημειώνει νέο άλμα κατά 8,3% στα 2.351 δολάρια την ουγγιά, το παλλάδιο βρίσκεται έξαφνα σε θέση πρωταγωνιστή στην αγορά των μετάλλων με τα κέρδη του από τις αρχές της χρονιάς να έχουν εκτοξευτεί κατά 25%.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αντιστροφή για την πορεία του μετάλλου, που πέρυσι είχε τις χαμηλότερες επιδόσεις μεταξύ των commodiites σε ένα διάστημα ανοδικής τροχιάς στις τιμές των εμπορευμάτων. Εξέλιξη που οφειλόταν στη μείωση της παραγωγής από τον κλάδο αυτοκινήτου λόγω των ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

Το τοπίο πλέον έχει αλλάξει άρδην με τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο να προκαλεί ανησυχία για τα επίπεδα προφοράς, δεδομένου πως η Ρωσία παράγει περίπου το 40% των ποσοτήτων. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως δεν είναι σαφές αν τυχόν κυρώσεις θα επηρεάσουν και τα μέταλλα, αναλυτές εκτιμούν πως το ράλι στο παλλάδιο θα συνεχιστεί, αν όχι θα επιταχυνθεί, με ορατό τον κίνδυνο μιας εκτόξευσης της τιμής κατά τουλάχιστον 1.000 δολάρια επιπλέον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές