Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις πολιτικές εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά και τις επιδράσεις αυτών στις τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,9%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να σημειώνουν άλμα 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 7.490 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,09% στις 15.486 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,71% στις 7.015 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα οι ευρωπαϊκοί δείκτες προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειες που κινούνται πέριξ του 3%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 να διατηρήσει τα κέρδη που Ιανουαρίου, τα οποία ξεπερνούν το 1%.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάζει σήμερα για να συζητήσει τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ αυτών και εν μέσω συσσώρευσης στρατιωτών στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Βέβαια, η εστίαση αυτήν την εβδομάδα θα παραμείνει στα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου στη ζώνη του ευρώ και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο από την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές