Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας αναμένεται να εισάγει ένα ψηφιακό νόμισμα το επόμενο οικονομικό έτος χρησιμοποιώντας blockchain και άλλη υποστηρικτική τεχνολογία, δήλωσε σήμερα Τρίτη η υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Η εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ψηφιακή οικονομία. Το ψηφιακό νόμισμα θα οδηγήσει επίσης σε ένα πιο αποτελεσματικό και φθηνότερο σύστημα διαχείρισης νομισμάτων», δήλωσε η Νιρμάλα Σιταράμ κατά την παρουσίαση του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας έχει εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα με το σκεπτικό ότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν οικονομική αστάθεια.

Η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να επιβάλει φόρο 30%, το υψηλότερο φορολογικό εύρος στη χώρα, στο εισόδημα που προέρχεται από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, είπε η Σιταράμ.

Ωστόσο, οι απώλειες από την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με άλλα έσοδα, πρόσθεσε.

Οι εκτιμήσεις του κλάδου υποδηλώνουν ότι υπάρχουν 15 έως 20 εκατομμύρια επενδυτές κρυπτονομισμάτων στην Ινδία, που έχουν στη διάθεσή τους κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 400 δισεκατομμυρίων ρουπιών (5,37 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News