Μετά τη νέα φορολοταρία, η οποία από τον επόμενο μήνα και κάθε μήνα θα μοιράζει έως 50.000 ευρώ σε 556 τυχερούς φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί δυο έξτρα φορομπόνους για όσους χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους.

Με τις νέες ρυθμίσεις:

1. Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους θα δίνουν στους φορολογούμενους έκπτωση φόρου που μπορεί να φθάσει έως και τα 2.200 ευρώ και

2. Τα έξοδα για επισκέψεις σε ιατρούς, για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, πλην της αγοράς φαρμάκων και της νοσηλείας σε νοσοκομεία, θα μετρούν εις διπλούν για την κάλυψη του 30% του ετησίου πραγματικού εισοδήματος των φορολογούμενων με ηλεκτρονικές δαπάνες.

Η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο των ηλεκτρονικών αποδείξεων έχει υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Η λίστα των επαγγελμάτων

Στον κατάλογο των επαγγελματικών κλάδων που οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου στους φορολογούμενους θα  περιλαμβάνονται:δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ψυκτικοί, γραφεία τελετών, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και νοσηλείας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, παιδικής φροντίδας, λιμουζίνες και ταξί, καθαριστήρια, υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες συμβουλευτικής, φωτογράφοι, οικοδομικές εργασίες καθώς και γυμναστήρια και σχολές χορού.

Παράλληλα τα έξοδα για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς και κτηνιάτρους καθώς και για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα, πλην της αγοράς φαρμάκων και της νοσηλείας σε νοσοκομεία, θα μετρούν εις διπλούν για την κάλυψη του 30% του ετησίου πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες.

Για παράδειγμα μια αμοιβή 100 ευρώ για ιατρική επίσκεψη εφόσον εξοφλείται μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας θα μετρά ως δαπάνη 200 ευρώ για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax