Την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς έλαβε ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, ιδίως την μετοχή της Alphabet, ενώ θετικά λειτούργησαν και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,63% στις 35.629 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,94% στις 4.589 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 14.417 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες οδήγησαν το sell off της αγοράς τον Ιανουάριο, είναι οι βασικοί μοχλοί της τρέχουσας ανάκαμψης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων τριμήνου. Επίσης, η Alphabet, μητρική της Google σημείωσε άλμα 7,3%, καθώς ανακοίνωσε split μετοχών 20 προς 1, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία μπορεί σύντομα να συμπεριληφθεί και στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Advanced Micro Devices κέρδισε 5,1% λόγω ισχυρών κερδών, ενώ η μητρική του Facebook, Meta Platforms, σημείωσε άνοδο 1,2% και η Amazon ενισχύθηκε κατά 1,5%.

Στον αντίποδα, η PayPal σημείωσε βουτιά 24%, καθώς δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ και το guidance για το τρέχον τρίμηνο δεν ήταν θετικό λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ μειώθηκαν καθώς το νέο κύμα κορωνοϊού προκάλεσε σοβαρές διαταραχές στην οικονομική δραστηριότητα. Όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 301.000 τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 207.000 θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street