Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε ισχυρές άμυνες στις διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώθηκαν και έκλεισε με κέρδη πάνω από τα επίπεδα των 950 μονάδων για πρώτη φορά μετά από οκτώ συνεδριάσεις.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στο +0,72% στις 954,72 μονάδες με τον τζίρο όμως να περιορίζεται κοντά στα 65 εκατ. ευρώ.

Η νευρικότητα σε τίτλους που υπεραπέδωσαν το προηγούμενο διάστημα, η ανησυχία για την επίδραση των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και η μείωση των συναλλακτικών ρυθμών, ήταν τα χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν σήμερα στην αγορά, ασκώντας επί της ουσίας αντίρροπες δυνάμεις πέριξ των 950 μονάδων.

Τελικά το μήνυμα που δόθηκε ήταν θετικό, καθώς οι κινήσεις ήταν περισσότερο επιλεκτικές και λιγότερο μαζικές. Άλλωστε, ένα pullback σε επιλεγμένους τίτλους, ειδικά στις τράπεζες, είναι υγιές σε μια αγορά που θεωρείται από την πλειονότητα των αναλυτών ανοδικών.

Επίσης, ο γενικός δείκτης αν και πιέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο των διεθνών πιέσεων, έδειξε να μην προβληματίζεται με την αντίσταση των 940 μονάδων. Μάλιστα, μία ημέρα μόλις μετά την κατάκτησή της, δημιουργεί και ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, που μπορεί να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ευλόγως θα εκδηλωθούν.

Αυτό πάντως που αναμένεται από τους περισσότερους συμμετέχοντες στην αγορά είναι η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι απαιτείται η ΕΚΤ να λάβει μέτρα, δεδομένου ότι ο δείκτης ξεπέρασε το 5% τον Ιανουάριο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα υπάρξει αναμονή από τη Φρανκφούρτη το επόμενο διάστημα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Λάμδα, η Eurobank και ο Ελλάκτωρ ξεχώρισαν με κέρδη άνω του 3%. Ισχυρές οι στηρίξεις βρήκε η αγορά και στις Jumbo, ΔΕΗ, Coca Cola, Aegean και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, οι απώλειες σε ΟΠΑΠ, Σαράντη και ΕΥΔΑΠ ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Εθνική, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών