Η διόρθωση κυρίως του τραπεζικού κλάδου σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει ανακόψει την ανοδική πορεία του γενικού δείκτη προς τις 950 μονάδες, αν και μέχρι τώρα συντηρείται το θετικό πρόσημο.

Ο γενικός δείκτης παραμένει στο +0,34% στις 951,10 μονάδες με τον τζίρο να παραμένει ακόμη πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Η μείωση των συναλλακτικών ρυθμών σήμερα είναι ένα ακόμη θετικό μήνυμα ότι στις φάσεις της διόρθωσης οι κινήσεις είναι περισσότερο επιλεκτικές και λιγότερο μαζικές. Άλλωστε, ένα pullback σε επιλεγμένους τίτλους, ειδικά στις τράπεζες, είναι υγιές σε μια αγορά που θεωρείται από την πλειονότητα των αναλυτών ανοδικών.

Με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Αυτό πάντως που αναμένεται από τους περισσότερους συμμετέχοντες στην αγορά είναι η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αν και τα στοιχεία δείχνουν ότι απαιτείται η ΕΚΤ να λάβει μέτρα, δεδομένου ότι ο δείκτης ξεπέρασε το 5% τον Ιανουάριο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα υπάρξει αναμονή από τη Φρανκφούρτη το επόμενο διάστημα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο Ελλάκτωρ ανακάμπτει σήμερα με κέρδη 3,31%, με τις ΔΕΗ, Λάμδα, Jumbo, Eurobank, Aegean, Coca Cola, Βιοχαλκο, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια να «βάζουν πλάτη» για το θετικό πρόσημο της αγοράς.

Στον αντίποδα, η Εθνική δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,13%, με τις Quest, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil να κινούνται σε πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους