Τη ζώνη των 950 μονάδων «χτίζει» σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρίσκεται σταθερά στο «κόκκινο» ελέγχει τις πιέσεις που έρχονται από πολύ μικρή μερίδα των χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,12% στις 953,63 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται μόλις στα 17 εκατ. ευρώ.

Τα χαμηλά επίπεδα του τζίρου αποτυπώνουν περισσότερο την απουσία αγοραστών και λιγότερο ένα πιο μεθοδευμένο κύμα πωλήσεων, που να αφήνει έστω και μια πιθανότητα αποστροφής κινδύνου στο ταμπλό. Άλλωστε, οι πωλητές δεν δείχνουν πρόθεση να δοκιμάσουν τις 950 μονάδες, οι οποίες αποτελούν και το ψυχολογικό ανάχωμα των long.

Πάντως εκτός από τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η αγορά δείχνει να έχει τις άμυνες προκειμένου να περιορίσει τις διορθώσεις που ευλόγως εκδηλώνονται στα τρέχοντα επίπεδα και σε κάθε περίπτωση πάνω από τις 940 μονάδες, οι οποίες είναι και η σημαντική στήριξη. Είναι άλλωστε κάτι που θα τη βοηθήσει να βελτιώσει τη ρευστότητα προκειμένου να έχει τις εφεδρείες σε πιθανές αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν από τις αλλαγές στη νομισματική πολιτική εντός και εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Jumbo και Coca Cola, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΑΠΠ, Alpha bank και Λάμδα. Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, Εθνική και Aegean βελτιώνουν τα κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών