Η επιφυλακτικότητα εν μέσω ενός δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος έχει αντισταθμίσει τις θετικές προσδοκίες στον τραπεζικό κλάδο καθώς οι εκτιμήσεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής αυξάνονται.

Αυτή είναι η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον γενικό δείκτη να κινείται με μικρές απώλειες 0,14% στις 944,85 μονάδες.

Η σύσφιξη της πολιτικής σε συνδυασμό με την αύξηση του επιτοκίου που εκτιμάται ότι θα έρθει νωρίτερα θα δώσει ανάσα στα επιτοκιακά έσοδα του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος είχε πιεστεί τα τελευταία χρόνια από αυτό το μείγμα πολιτικής. Έτσι, οι προοπτικές του κλάδου διαγράφονται θετικές, ενώ δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που σπεύδουν να τοποθετηθούν τους υστερήσαντες τραπεζικούς τίτλους.

Ωστόσο, από την άλλη, η αύξηση του κόστους χρήματος, όπως διαφαίνεται και στην ανοδική κίνηση των ομολογιακών αποδόσεων σήμερα, σημαίνει και αυξημένο κόστος για τις περισσότερες εισηγμένες. Και αυτό αλλάζει τα δεδομένα στη δομή και τις επιλογές πολλών χαρτοφυλακίων, όχι μόνο εντός όσο και εκτός Λ. Αθηνών.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι πιέσεις σε Aegean, Jumbo και Λάμδα είναι αυξημένες, με τις ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Τιταν, Motor Oil και Ελλάκτωρ να ακολουθούν σε αρνητικά εδάφη. Από την άλλη, η Alpha Bank ανακάμπτει σήμερα με +1,28%, με τη Eurobank, ΟΤΕ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς να κινούνται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών