Τον τρόπο να συνεχίσει την ανοδική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας αναζητούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,02% στις 35.083 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.506 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,50% στις 14.168 μονάδες.

Μέχρι στιγμής, το 56% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2021, με το 79% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις κερδών και το 77% να ξεπερνά τις προσδοκίες εσόδων. Επίσης, η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την προσεχή Πέμπτη. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ποσοστό 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα ήταν η ταχύτερη άνοδος από τον Φεβρουάριο του 1982.

Σε επίπεδο τίτλων, η Peloton σημειώνει άνοδο 20%, μετά από αναφορές ότι η Amazon και η Nike παρατάσσονται ως πιθανοί μνηστήρες για την εξαγορά της. Και αυτές οι αναφορές έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Blackwells Capital προέτρεψε την εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης και να απολύσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

Η Spotify υποχωρεί κατά 1,3%, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι καταδικάζει την προηγούμενη χρήση ρατσιστικών δυσφημίσεων από τον αμφιλεγόμενο οικοδεσπότη του podcast Joe Rogan, αλλά δεν τον απομάκρυνε από τον ιστότοπο ροής. Καλλιτέχνες όπως οι Neil Young, Joni Mitchell και India.Arie ζήτησαν από το Spotify να αφαιρέσει τη μουσική τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Rogan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]