Το υψηλότερο εβδομάδας ξεπέρασε η τιμή του χρυσού, καθώς ενισχύεται από την ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις και τους παρατατεμένους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,4% και ανήλθε στα 1.813,93 δολάρια η ουγγιά, ενώ άγγιξε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιανουαρίου, δηλαδή τα 1,816,86 δολάρια νωρίτερα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 1.814,70 δολάρια.

Η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου 10ετούς  διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς τροφοδοτήθηκε από τις αισιόδοξες ειδήσεις από τον τομέα της απασχόλησης που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή. Οι προσλήψεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, παρά την παραλλαγή Όμικρον που έστειλε «εκτός δράσης» πολλούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού το μήνα Ιανουάριο. Στην αγορά θεωρούν ότι υπάρχει μια στις τρεις πιθανότητες η Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης το Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των επιτοκίων ενισχύει το αμερικανικό νόμισμα, καθιστώντας το χρυσό πιο ακριβό σε ξένους επενδυτές.

Επιπλέον, η ουκρανική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών. Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και αναμένεται να υπογραμμίσουν την ενότητά τους σε οποιαδήποτε επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,6%  και ανήλθε στα 22,84 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε κατά  1,1% στα 1.012,71 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 2,8% στα 2.222,06 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές