Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν ώθηση και να βελτιώνουν το κλίμα επιφυλακτικότητας που κυριαρχεί ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένουν οι αγορές αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,06% στις 35.463 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,84% στις 4.521 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,28% στις 14.194 μονάδες.

Τα εταιρικά κέρδη ήταν ο βασικός καταλύτης των κινήσεων στην αγορά, με την Harley Davidson να σημειώνει άλμα 8% αφού ανακοίνωσε κέρδη έκπληξη για το τέταρτο τρίμηνο. Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν 3,6% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της φαρμακοβιομηχανίας ήταν χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street. Η καθοδήγηση για τα κέρδη ολόκληρου του 2022 της Pfizer απογοήτευσε επίσης την αγορά.

Διαβάστε επίσης: To Super Bowl προσφέρει NFT ως εισιτήρια

Οι μετοχές της Peloton σημείωσαν άνοδο 18% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων, μετά και την παραίτηση που θα οδηγήσει τον CEO John Foley στην εκτελεστική προεδρία. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 20,9% τη Δευτέρα μετά από αναφορές ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι στόχος εξαγοράς.

Πάντως, πέραν των παραπάνω, η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την προσεχή Πέμπτη. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ποσοστό 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα ήταν η ταχύτερη άνοδος από τον Φεβρουάριο του 1982.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 27% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2021, στα επίπεδα – ρεκόρ των 859 δισ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα πιθανότατα αντανακλά τις προσπάθειες των αμερικανικών λιμανιών να εκκαθαρίσουν το ανεκτέλεστο των κοντέινερ και να φτάσουν τα εισαγόμενα αγαθά στις επιχειρήσεις εγκαίρως, ενώ ο αυξανόμενος πληθωρισμός έπαιξε επίσης ρόλο, ειδικά για βασικές εισαγωγές όπως το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]