Ο Μπάρι Μακάρθι, πρώην οικονομικός διευθυντής του Spotify και του Netflix, θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Peloton, της εταιρείας που κατασκευάζει όργανα γυμναστικής και που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κολοσσών όπως η Amazon και η Nike. O μέχρι πρότινος CEO, Τζον Φόλεϊ θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας.

Η Peloton ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει περίπου 2.800 εργαζόμενους, εκ των οποίων το 20% είνα διοικητικοί υπάλληλοι. Πρόκειται για μια κίνηση που είχε προαναγγείλει ο Φόλεϊ πριν από μερικές εβδομάδες. Η εταιρεία μειώνει επίσης τον αριθμό των αποθηκών που κατέχει και λειτουργεί και επεκτείνει τις συμφωνίες παράδοσης με τρίτους παρόχους, που θα τη βοηθήσουν να εξοικονομήσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο κόστος.

«Αυτό το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι αποτέλεσμα επιμελούς σχεδιασμού για την αντιμετώπιση βασικών τομέων της επιχείρησης και της επαναχάραξης πορείας στην εταιρεία, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ευκαιρίες ανάπτυξης με αποτελεσματικότητα και πειθαρχία», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι απολύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η Peloton σημείωσε επίσης ότι θα σταματήσει σταδιακά το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ, στο Οχάιο,  με σκοπό την εξοικονόμηση 60 εκατ. δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Peloton ανανεώνεται επίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων διευθυντών: του Αντζελ Μέντεζ, πρώην στελέχους της Cisco και του Τζόναθαν Μιλντχάουλ, πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ στην Airbnb.

Θα παραμείνει ανεξάρτητη;

Αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι η Peloton θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη ως εταιρεία, αντί να πουληθεί σε κάποιον από τους «μνηστήρες» που ήρθαν στο προσκήνιο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Οι μετοχές είχαν σημειώσει άνοδο 20% τη Δευτέρα μετά από αναφορές ότι η Amazon και η Nike διερευνούσαν προσφορές για την εταιρεία, ενώ δημοσιεύματα έφεραν και την Apple να συμπεριλαμβάνεται στους πιθανούς «μνηστήρες» της Peloton.

Οι μετοχές της Peloton έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 80% από το υψηλό τους τον Ιανουάριο του 2021. Έχουν δεχθεί εκ νέου πίεση τις τελευταίες εβδομάδες μετά από μια αναφορά ότι η εταιρεία είχε σταματήσει να κατασκευάζει νέα ποδήλατα και διαδρόμους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή