Υπερδιπλασιασμό των κερδών της για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε το αμερικανικό μέγα fund KKR & Co, με τις επιδόσεις της να αντανακλούν την πολύ καλή χρονιά που διέγραψαν τα διεθνή χρηματιστήρια και ειδικά η Wall Street πέρυσι έχοντας αφήσει πίσω τους τα χειρότερα της πανδημίας.

Εξάλλου, και άλλα μεγάλα fund όπως η Blackstone και το Carlyle Group ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες εξαιρετικά αποτελέσματα τριμήνου, έως και σε επίπεδα ρεκόρ, έχοντας εκμεταλλευτεί το θετικό περιβάλλον στις αγορές.

Ειδικά το KKR ανακοίνωσε πως τα κέρδη της εκτινάχθηκαν στο ποσό ρεκόρ του 1,4 δισ. δολαρίων, σε σχέση με τα μόλις 544,1 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε 1,59 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι αρκετά υψηλότερα από τα 1,21 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές της Refinitiv.

Μάλιστα, η προμήθεια της από συμφωνίες και συναλλαγές στις αγορές χρήματος αυξήθηκαν στα 320 εκατ. δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μέρος των εσόδων επενδύθηκαν ήδη από την εταιρεία. Συγκεκριμένα μόνο μέσα στο τρίμηνο η KKR επένδυσε 23 δισ. δολάρια για την απόκτηση νέων assets, όπως η εξαγορά της νορβηγικής ναυτιλιακής Ocean Yield και η απόκτηση μεριδίου στην νοτιοκορεατική ενεργειακή SK E&S Co Ltd.

Συνολικά τα υπό διαχείριση κεφάλαια της αυξήθηκαν κατά 2,6% μέσα στο τρίμηνο, φτάνοντας τα 471 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή