Την άνοιξη του 2023 ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Ελλάδα. Το 5αστερο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας Mandarin Oriental Hotel Group θα λειτουργήσει στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου, στην περιοχή του Costa Navarino.

Συγκεκριμένα, το νέο ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται στην περιοχή Navarino Bay, μια από τις ολοκληρωμένες περιοχές ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, συνολικής έκτασης 1.400 στρεμμάτων, με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το παραθαλάσσιο υπερπολυτελές resort θα περιλαμβάνει 99 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 48 υπόσκαφες βίλες με ιδιωτική πισίνα, μεγάλες βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, καθώς και πέντε εστιατόρια και μπαρ. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχουν επιμεληθεί το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη και το K-Studio,  σύμφωνα με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της Costa Navarino. O σχεδιασμός συνδυάζει αρμονικά τις φυτεμένες στέγες που εναρμονίζονται πλήρως με τη φυσική τοπογραφία της περιοχής, με τη χρήση τοπικών υλικών.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις spa και γυμναστηρίου έκτασης 1.500 τ.μ.. Χαρακτηριστικό στοιχείο του spa θα αποτελεί η πισίνα 25μ. που εκτείνεται σε ανοικτό και κλειστό χώρο, με θέα στη θάλασσα. Οι signature θεραπείες ευεξίας του Mandarin Oriental θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο spa, σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το άνοιγμα του πρώτου μας ξενοδοχείου στην Ελλάδα, στην Costa Navarino, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό που προσφέρει η περιοχή, με τα παρθένα τοπία, τους ελαιώνες, τις ατελείωτες παραλίες και τον αυθεντικό ελληνικό πολιτισμό», δήλωσε ο James Riley, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mandarin Oriental. «Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την ΤΕΜΕΣ, τον όμιλο που δημιούργησε  την Costa Navarino, έναν ολοένα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό».

«Ο Όμιλος Mandarin Oriental είναι αναγνωρισμένος για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών φιλοξενίας και μοναδικών εμπειριών σε μερικές από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες ανά τον κόσμο», δήλωσε ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. «Είμαστε περήφανοι που ο Όμιλος θα φέρει την τεχνογνωσία του στον κλάδο της φιλοξενίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω ανάπτυξη της Costa Navarino, με στόχο της καθιέρωσή της ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς που κάποιος θέλει να επισκεφθεί αλλά και να ζήσει εκεί».

Στην περιοχή Navarino Bay βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκόλφ 18 οπών The Bay Course που σχεδίασε ο Robert Trent Jones II, καθώς επίσης και το βραβευμένο υπόσκαφο Bay Clubhouse με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, το οποίο δένει αρμονικά με το καταπράσινο τοπίο.

Οι επισκέπτες του Mandarin Oriental, Costa Navarino θα μπορούν επίσης να ζήσουν πλήθος εμπειριών που προσφέρουν οι υπόλοιπες περιοχές του προορισμού. Θα έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδηλασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, τένις, θαλάσσια σπορ, καθώς και γκολφ στα υπόλοιπα τρία signature γήπεδα της Costa Navarino. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλή γαστρονομία και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes και Navarino Waterfront.

Τέλος, το Mandarin Oriental, Costa Navarino θα βρίσκεται δίπλα στη Navarino Agora, μια ανοικτή αγορά με επιλεγμένα καταστήματα, street food, υπαίθριο σινεμά, καθώς και πληθώρα τοπικών και αυθεντικών εμπειριών κι εκδηλώσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ποιος είναι ο όμιλος Mandarin Oriental

Με ασιατικές ρίζες, έχει αναδειχθεί σε ένα παγκόσμιο brand και διαχειρίζεται σήμερα 35 ξενοδοχεία και 7 συγκροτήματα κατοικιών σε 24 χώρες και περιοχές, με το καθένα να αντανακλά την ανατολίτικη κληρονομιά του Ομίλου και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής.  Η Mandarin Oriental έχει μια σειρά ξενοδοχείων και κατοικιών υπό ανάπτυξη και είναι μέλος του Ομίλου Jardine Matheson.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός