Οι ευκαιρίες στον τεχνολογικό κλάδο παραμένουν, με τη Wall Street να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και σήμερα, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος και θα επηρεάσει το ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Fed.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,81% στις 35.751 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,08% στις 4.570 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,07% στις 14.345 μονάδες.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές, με τις Etsy και Shopify να σημειώνουν κέρδη άνω του 2%. Ο τεχνολογικός κλάδος έχει σημειώσει σημαντική ανάκαμψη από το πρόσφατο χαμηλό της 27ης Ιανουαρίου, της τάξεως του 7%. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα παραμένει σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του τεχνολογικού κλάδου εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων και της αυξημένης αστάθειας της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων, η Chipotle σημειώνει κέρδη περισσότερο από 9% λόγω των ισχυρών κερδών της το δ’ 3μηνο του 2021, ενώ η Lyft υποχωρεί περισσότερο από 2% αφού ανακοίνωσε ότι είχε λιγότερους ενεργούς χρήστες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πάντως, το ενδιαφέρον παραμένει για την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Πέμπτης, η οποία θα δώσει και την εικόνα του πληθωρισμού. Η Fed έχει ήδη σηματοδοτήσει μια στροφή της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ιστορικά υψηλές αυξήσεις τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street