Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το χθεσινό ράλι που προκάλεσε η ανακοίνωση για την απρόσμενη μείωση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα αποτελέσματα των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της προσφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν αύξηση 1,2% ή 1,12 δολάρια και διαμορφώθηκαν σε 92,68 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αργού WTI σημείωσαν άνοδο 1,8% στα 91,30 δολάρια το βαρέλι.

Η ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία έχει διατηρήσει τα παγκόσμια αποθέματα σε ικανοποιητικά επίπεδα, όταν τα αποθέματα σε βασικούς κόμβους βρίσκονται στα χαμηλά  επίπεδα πολλών ετών. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Φεβρουαρίου, πέφτοντας στα 410,4 εκατομμύρια βαρέλια – το χαμηλότερο επίπεδο  αποθεμάτων από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν την έκβαση των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν που αφορούν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, καθώς μια συμφωνία θα μπορούσε να άρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό πετρέλαιο και να αυξήσει την παγκόσμια προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές