Δεύτερη ημέρα ισχυρών απωλειών σημείωσε η Wall Street, η οποία τελικά δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ενώ αρνητικά επέδρασε και η νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,43% στις 34.738 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,90% στις 4.418 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,78% στις 13.791 μονάδες.

Αρνητικό ήταν και το πρόσημο της εβδομάδας, με τον Dow Jones να χάνει κοντά 1%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,8%, ενώ ο Nasdaq, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των πωλητών, σημείωσε απώλειες 2,2%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι νέες ανησυχίες για τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού επηρέασαν τις μετοχές της Advanced Micro Devices και της Xilinx που υποχώρησαν περισσότερο από 4%. Στον αντίποδα, οι μετοχές της Newell Brands σημείωσαν άλμα 8,8% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα κέρδη του δ’ τριμήνου του 2021.

Επίσης, οι μετοχές της Zillow σημείωσαν ισχυρό ράλι, σημειώνοντας άνοδο 11%, αφότου ο διαχειριστής ιστοτόπων ακινήτων δημοσίευσε κέρδη 1,07 δολαρίων ανά μετοχή έναντι αναμενόμενης ζημιάς για 42 σεντς ανά μετοχή.

Η μεγάλη πτώση σήμερα ήταν συνέχεια εκείνης που άρχισε την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από το 2%, ως αντίδραση σε στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 7,5% τον περασμένο μήνα. Σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν ελαφρώς. Οι αγορές αναπροσαρμόζουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve στη συνεδρίαση του Μαρτίου, με την Goldman Sachs να μετατοπίζει τις προσδοκίες της για επτά αυξήσεις επιτοκίων σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

Στα μάκρο της ημέρας, στο χαμηλότερο σημείο εδώ και πάνω από δέκα χρόνια αποδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, αντανακλώντας τη νευρικότητα των νοικοκυριών για την εκτίναξη του πληθωρισμού που συμπιέζει το… πορτοφόλι τους. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 61,7 μονάδες.

Πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι

Το φράγμα και των 95 δολαρίων πέρασε η τιμή του Brent υπό τη βαριά σκιά που ρίχνει στις διεθνείς αγορές η κρίση της Δύσης με τη Ρωσία και δη, τα σενάρια πως η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία είναι θέμα ημερών!

Οι τιμές του μαύρου χρυσού είχαν ήδη πάρει εδώ και μέρες την ανιούσα με τους αναλυτές να θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν και το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι. Ήδη νωρίτερα, η τιμή του Brent έσπασε πρόσκαιρα το όριο των 95 δολαρίων, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 2014, πριν υποχωρήσει και πάλι λίγο πάνω από τα 94 δολάρια.

Ροκάνισαν και σήμερα τα εβδομαδιαία κέρδη οι ευρωαγορές

Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς συνεχίστηκαν τα κύματα του risk off μετά και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των δεικτών καταναλωτή τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,6%, με τον κλάδο των ταξιδιών να 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,15% στις 7.661 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,42% στις 15.425 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,27% στις 7.011 μονάδες.

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας τώρα, CAC 40 και FTSE 100 σημείωσαν κέρδη 1,9% και 0,9%, ενώ ο DAX σημείωσε άνοδο 2,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]