Η Mobileye, εταιρικό σχήμα της Intel, σχεδιάζει την κατασκευή και ανάπτυξη αυτόνομων, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2024.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για μια προσπάθεια αναβάθμισης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, που έως τώρα περιορίζεται σε οχήματα ταξί και οχήματα παράδοσης παραγγελιών.

Η Mobileye, μαζί με τους συνεταίρους της, EV Systems (κατασκευάστρια των οχημάτων) και Beep, σχεδιάζει το λανσάρισμα αυτόνομων λεωφορείων μεγέθους 12 έως 14 θέσεων στα οποία δεν θα υπάρχει τιμόνι και πεντάλ. Ωστόσο, η ανάπτυξη και λειτουργία τους θα γίνει σε συγκεκριμένες «γεωπεριφραγμένες περιοχές» στις οποίες το όριο ταχύτητας είναι μέχρι 35 μίλια ανά ώρα (δηλαδή περίπου 56 χιλιόμετρα ανά ώρα)

Τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα αυτόνομα λεωφορεία θα είναι οικονομικότερα, θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έλλειψης οδηγών, ενώ θα λύσουν και σειρά «αστικών» προβλημάτων όπως οι εκπομπές καυσαερίων και η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο σχεδιασμός της Mobileye, που είναι ισραηλινή startup που εξαγοράστηκε από την αμερικανική Intel, προβλέπει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ταξί σε Ισραήλ και Γερμανία έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, συνεργάζεται με την startup Udelv για να θέσει σε λειτουργία ηλεκτροκίνητα, αυτόνομα οχήματα παράδοσης παραγγελιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2023. Για όλα τα παραπάνω αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ