Νέα λεωφορεία, εξοπλισμένα με ηλιοροφές, φορτιστές με υποδοχή USB και ειδικές θέσεις για να τοποθετούν οι επιβάτες τα κινητά τους τηλέφωνα, θεωρούνται τα σημεία-κλειδιά που θα κάνουν το επιβατικό κοινό να αποχωριστεί τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους επικεφαλής των δημόσιων μεταφορών του Λονδίνου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο οργανισμός Transport for London (TfL) υποστηρίζει ότι τα νέα, ηλεκτροκίνητα οχήματα αυξάνουν την παραγωγικότητα και ενσωματώνουν μία «περισσότερο ανοικτή» φιλοσοφία.

Χαρακτηριστικό αυτής της νέας λογικής είναι ότι τα νέα λεωφορεία στο Λονδίνο αντί για κάθετους στύλους, θα διαθέτουν χειρολαβές στις πλάτες των καθισμάτων για να παρέχουν στους επιβάτες ανεμπόδιστη θέα.

Ψηφιακές πινακίδες εντός των οχημάτων παρέχουν πληροφορίες για την διαδρομή με ακρίβεια δευτερολέπτου, σε συνδυασμό με πληροφορίες τόσο για τα δρομολόγια του μετρό όσο και των επίγειων μέσων μεταφοράς.

Απώτερος στόχος όλων αυτών είναι να κάνουν το λεωφορείο μία πιο ελκυστική εναλλακτική του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Αιτία το γεγονός ότι τα επίπεδα συμφόρησης στους δρόμους έχουν σχεδόν επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών δείχνουν ότι η κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου έχει επιστρέψει κατά 90% στα επίπεδα πριν την πανδημία, ενώ η χρήση λεωφορείων στην πόλη κινείται γύρω από το 75%.

Τα νέα λονδρέζικα λεωφορεία έχουν μπει σε δρομολόγια ήδη από τον Δεκέμβριο σε μεμονωμένες διαδρομές, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία άλλα 29.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI