«Η Ρωσία δε θέλει πόλεμο» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για την κρίση στην Ουκρανία, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο διαλόγου με τη Δύση, σύμφωνα με το BBC.

Ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «η γενιά του δεν μπορεί να φανταστεί πόλεμο στην Ευρώπη»«, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ήπειρος έχει ζήσει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε-  ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι η Ρωσία δε θέλει πόλεμο και στο πλαίσιο αυτό είχε υποβάλει προτάσεις για την έναρξη μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας.

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα που προβάλλονται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν.

Τι αναφέρει ο Όλαφ Σολτς

O Όλαφ Σολτς από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρειάζeται να στείλει τους διαπραγματευτές του με μια «θετική εντολή ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε πρόοδο». Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «η ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία, όχι εναντίον της Ρωσίας».

Σημείωσε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη είναι προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση, όσο δύσκολη κι αν είναι. Όλοι πρέπει να είμαστε γενναίοι και υπεύθυνοι στις ενέργειές μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Όλαφ Σολτς πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος έχει γίνει αδιανόητος στην Ευρώπη και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα