Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, φημίζεται για τα πολυτελή αντικείμενα ή έργα τέχνης, τα οποία πουλά σε συλλέκτες ή εκκεντρικούς δισεκατομμυριούχους.

Ωστόσο, στη λίστα του βρίσκεται πλέον ένα περίεργο αντικείμενο, που προκαλεί εκ πρώτης ανάγνωσης -τουλάχιστον- μειδίαμα: πρόκειται για ένα σκυλόσπιτο από τσίγκο με μια τρύπα 18 εκ. στέγη.

Το σκυλόσπιτο ανήκε στον Ρόκι, έναν γερμανικό ποιμενικό από την Κόστα Ρίκα, και υπέστη ζημιές τη νύχτα της 23ης Απριλίου 2019.

Όπως εξηγεί η λίστα της δημοπρασίας: «Μέρος από μια βροχή εξωτικών πέτρινων μετεωριτών φορτωμένων με οργανικές ενώσεις, έπεσε στο σπίτι του σκυλιού του, το οποίο μετά βίας γλίτωσε. Οι επίσημες συντεταγμένες του σπιτιού του Roky, 10°24’9,35″N 84°21’51,26″W , αποτελούν πλέον για πάντα μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας».

«[Τέτοιοι μετεωρίτες] όχι μόνο περιέχουν δεκάδες χιλιάδες πρεβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων αμινοξέων, αλλά και προηλιακούς κόκκους που χρονολογούνται έως και δύο φορές μεγαλύτερη από την ηλικία του ηλιακού συστήματος», δήλωσε ο Christie’s.

Η πιο πρόσφατη από τις 16 προσφορές για το σκυλόσπιτο ήταν 1.600 δολάρια αλλά, με επτά ημέρες να απομένουν ο οίκος δημοπρασιών υπολογίζει ότι η τιμή θα φτάσει μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

«Ένας μετεωρίτης που έπληξε ένα γραμματοκιβώτιο, αποκόπτοντάς το από τη θέση του, στο Κλάξτον της Τζόρτζια, πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2007 για 83.000 δολάρια», σημείωσε ο Christie’s στην καταχώρισή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus