«Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, οι άνθρωποι, όπως και ολόκληρες οι κοινωνίες και οι οικονομίες μας, έχουν υποφέρει αρκετά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχιστεί αυτό. Πρέπει να ξαναχτίσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα και όχι με φόβο».

Αυτό το μήνυμα στέλνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπογραμμίζοντας ότι η ειρήνη και η αμοιβαία κατανόηση είναι απαραίτητα συστατικά για την ανάκαμψη.

Και συνεχίζει:

Τώρα είναι η ώρα να εργαστούμε μαζί για διπλωματία αντί για σύγκρουση σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πολιτικές εντάσεις σε μια ανθρωπογενή κρίση που θα υπονομεύσει τη συλλογική μας πρόοδο.

Ο τουρισμός είναι η κύρια γέφυρα για την οικοδόμηση κατανόησης. Έχει μια μοναδική ικανότητα να προάγει την ειρήνη μεταξύ και μεταξύ των λαών παντού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) στέκεται σταθερά στο πλευρό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έκκλησή του προς όλες τις χώρες να επιλύσουν τις διαφορές με ειρηνικά μέσα και όχι με σύγκρουση, και ότι σέβονται τη διεθνή ασφάλεια και δικαιοσύνη ανά πάσα στιγμή.

Ως μέρος του ΟΗΕ, δίνοντας φωνή σε ανθρώπους όλων των περιοχών, προελεύσεων και εθνικοτήτων, ο UNWTO πιστεύει επίσης ότι θα επικρατήσει το πνεύμα της διεθνούς αλληλεγγύης και των κοινών αξιών που ορίζουν όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και την κοινή μας ανθρωπότητα. Ελπίζουμε επίσης ότι οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποφυγή των συγκρούσεων θα συνεχιστούν και θα επιτύχουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών