Μια περιοχή δοκιμών έρευνας και ανάπτυξης για διάνοιξη σηράγγων σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Τέξας, η εταιρεία υπηρεσιών υποδομών και κατασκευής σηράγγων Boring Company που ίδρυσε ο Ίλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση αδειοδότησης τον Μάιο για τη δημιουργία ενός χώρου δοκιμών στην κομητεία Bastrop, σε σχετικά μικρή απόσταση από τα κεντρικά της γραφεία που βρίσκονται στο Pflugerville, και η άδεια αυτή εγκρίθηκε έναν μήνα αργότερα, τον Ιούνιο.

Η Boring Company, που ιδρύθηκε από τον Μασκ το 2016, θέλει να διανοίξει «όσες σήραγγες χρειάζεται» προκειμένου να δοκιμάσει τον εξοπλισμό διάνοιξης σηράγγων και εκσκαφών που διαθέτει, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Bloomberg.

Οι σήραγγες του Τέξας – οι οποίες θα διανοιχτούν με τη χρήση του διατρητικού μηχανήματος της εταιρείας, Prufrock – προβλέπεται να έχουν μήκος από 90 έως 180 μέτρα.

Η είδηση για το σχέδιο της εταιρείας του Μασκ δημιουργίας έρχεται λίγο μετά τις δηλώσεις τους επίτροπου του North Miami Beach, Μάικλ Τζόζεφ ότι η Boring Company υπέβαλε σχέδια για την κατασκευή ενός συστήματος διέλευσης με σήραγγες μήκους 6,2 μιλίων στην πόλη του Μαιάμι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή