Η αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο αβέβαιες τις ήδη «ψαλιδισμένες» προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της ευρωζώνης για το 2022, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Τζεντιλόνι είπε ότι «η αβεβαιότητα παραμένει γύρω μας», προσθέτοντας: «Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου μέσω της ρωσικής αναγνώρισης δύο αυτονομιστικών εδαφών στην Ουκρανία θα αυξήσει έντονα αυτή την αβεβαιότητα».

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή Ένωση: Το απόγευμα της Τρίτης οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία, εντείνοντας τους φόβους της Δύσης για ενδεχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη.

Η κίνηση της Μόσχας θα προκαλέσει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της και η Ρωσία είναι πιθανό να απαντήσει με αντικυρώσεις.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ψαλίδισε» την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη για τις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ στο 4,0% φέτος από 4,3%, επικαλούμενη ένα νέο κύμα λοιμώξεων από την COVID-19, τις υψηλές τιμές της ενέργειας και τις συνεχιζόμενες διαταραχές στην προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή