Πρόκληση προς τις ρυθμιστικές αρχές και τους επικεφαλής ορισμένων από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα του ‘City’ του Λονδίνου απηύθυνε ο Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να συζητήσουν την εφαρμογή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε να επιβάλει κυρώσεις σε περίπτωση μεγάλης κλιμακας εισβολή στην Ουκρανία και η σημερινή συνάντηση  εκτιμάται ως απόδειξη της αποφασιστικότητάς του να τις καταστήσει αποτελεσματικές.

Εκπρόσωποι τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Citi, Barclays, Lloyds, JPMorgan και NatWest θα είναι στο παρόντες, υπό την προεδρία του υπουργού John Glen.

Ο Τζόνσον αναμένεται να παραστεί, ενώ στη συνεδρίαση θα συγκληθούν εκπρόσωποι από το υπουργείο Οικονομικών, της London Metal Exchange και της Ρυθμιστικής Αρχής Πρόληψης.

Επικρίσεις και νέος γύρος

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόνσον επικρίθηκε από ορισμένους βουλευτές ότι ήταν πολύ δειλός στο πρώτο «μπαράζ» κυρώσεων, που στόχευαν πέντε τράπεζες και τρεις Ρώσους δισεκατομμυριούχους με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο. Ωστόσο, ορκίστηκε να προχωρήσει περαιτέρω εάν η ρωσική επιθετικότητα ενταθεί.

Ο επόμενος γύρος κυρώσεων, ο οποίος συντονίζεται με δυτικούς συμμάχους, θα περιόριζε την ικανότητα της Ρωσίας να εκδίδει κρατικά και εταιρικά χρέη, ενώ θα στοχεύσει σε βασικούς τομείς όπως η άμυνα, τα χημικά, η τεχνολογία και η ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή