Η Tesla ινδυνεύειε με διακοπή της σύμβασης παροχής νερού για το εργοστάσιό της στη Γερμανία το οποίο ήδη έχει σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του, εάν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κερδίσουν μια δικαστική υπόθεση που αμφισβητεί την άδεια που χορηγήθηκε στον προμηθευτή νερού της.

Στο διοικητικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης στις 4 Μαρτίου πρόκειται να εκδικαστεί η σχετική καταγγελία που υποβλήθηκε από τοπικές ομάδες που ισχυρίζονται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου διενεργούσε ανεπαρκείς ελέγχους πριν χορηγήσει την άδεια στην εταιρεία Wasserverband Strausberg-Erkner (WSE).

Εάν οι καταγγέλλοντες κερδίσουν τη δίκη, τότε η εταιρεία WSE θα πρέπει να ακυρώσει τη σύμβασή της με την Tesla και οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν ξανά από την αρχή όσον αφορά στο πώς και από πού θα μπορούσε το εργοστάσιο να προμηθεύεται το νερό που χρειάζεται – πιθανότατα μια χρονοβόρα διαδικασία χωρίς εγγυημένα θετική έκβαση.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε ότι η απόφαση αναμένεται την ημέρα της ακρόασης. Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Η επιθυμία του Μασκ

Ο Ιλον Μασκ ήλπιζε πριν από έξι μήνες να είχε θέσει σε λειτουργία το εργοστάσιο – κλειδί για τις φιλοδοξίες του να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά, όπου η Volkswagen κατέχει σήμερα το πάνω χέρι με μερίδιο 25% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έναντι 13% της Tesla.

Μετά από καθυστερήσεις, τον περασμένο Οκτώβριο ο ίδιος είχε δηλώσει πως ήλπιζε «να λειτουργήσει μέχρι τον Δεκέμβριο (σ.σ. του 2021))» Πλέον μετά από όλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει ενημερώσει περαιτέρω το χρονοδιάγραμμά της για την λειτουργία του επίμαχου εργαστασίου.

Οι ομάδες που έχουν υποβάλει την καταγγελία φοβούνται ότι τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που χρειάζεται η Tesla για το εργοστάσιο – που ισοδυναμεί με τη χρήση νερού μιας πόλης 30.000 κατοίκων – θα αποστραγγίσουν την περιοχή από πόσιμο νερό.

Επίσης η δημοτική εταιρεία ύδρευσης έχει εκφράσει τις ανησυχίες της σχετικά με την παροχή νερού, τονίζοντας ότι τα αποθέματα της περιοχής είναι πεπερασμένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI