Κατακόρυφη είναι η βουτιά που σημειώνουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία να κλιμακώνονται και να προκαλούν μαζικό sell off στα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει βουτιά 3,1%, με τις μετοχές του κλάδου των ταξιδίων να χάνει 4,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,40% στις 7.319 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 3,65% στις 14.114 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 2,82% στις 6.590 μονάδες.

Στο επίκεντρο των απωλειών βρίσκονται οι τίτλοι που έχουν έκθεση στη ρωσική αγορά. Οι Polymetal International, Uniper και Rolls-Royce σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 10%.

Οι παγκόσμιες αγορές δέχονται ένα τεράστιο κύμα sell off σήμερα, με την είδηση ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Πολλαπλές εκρήξεις σε ολόκληρη την Ουκρανία αναφέρθηκαν από δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις νωρίς το πρωί της Πέμπτης, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι η Ρωσία εξαπολύει στρατιωτική επιχείρηση που θα περιοριζόταν στα ανατολικά της χώρας.

“Οι αγορές τιμολογούν τώρα τον κίνδυνο να συμβεί κάτι φρικτό. Αυτό σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα είναι ένα πολύ δύσκολο επενδυτικά περιβάλλον. Κανείς δεν θέλει την έκθεση στον κίνδυνο”, δήλωσε ο Rob Carnell, επικεφαλής της έρευνας στην ING.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές