Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς λαμβάνουν στηρίξεις τόσο από τα εταιρικά αποτελέσματα όσο και από την καλύτερη του αναμενομένου εικόνα που υπήρξε χτες παγκοσμίως στο περιθώριο των εξελίξεων στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8%, με τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινήτων να κερδίζουν 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,56% στις 7.536 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,93% στις 14.830 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,86% στις 6.845 μονάδες.

Οι αγορές παγκοσμίως εμφάνισαν καλύτερη του αναμενομένου εικόνα μετά τα γεγονότα στην ανατολική Ευρώπη, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία σε δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Αν και αναμένονταν ισχυρές απώλειες, οι αγορές έκλεισαν με λελογισμένη πτώση, δίνοντας το μήνυμα ότι λίγο έως πολύ είχαν προεξοφλήσει αυτές τις εξελίξεις.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγορές δεν θα παρακολουθήσουν τις επόμενες κινήσεις στην περιοχή, με την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν ήδη ανακοινώσει κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε μια πρώτη δόση κυρώσεων κατά της χώρας, με στόχο τις ρωσικές τράπεζες, το δημόσιο χρέος της χώρας και ιδιώτες επενδυτές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Barclays σημειώνει κέρδη άνω του 2%, καθώς τα κέρδη του 2021 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα η βρετανική τράπεζα να επιστρέψει 2,5 δισ. λίρες στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές