Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν απότομα νωρίς την Πέμπτη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τους δείκτες να εμφανίζουν πτώση κατά περισσότερο από 2%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow υποχώρησαν 810 μονάδες, ή 2,4%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον S&P 500 υποχώρησαν 2,5%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 υποχώρησαν 3%, με αποτέλεσμα ο δείκτης να κινείται πλέον σε επίπεδα bear-market.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να υποχωρεί στο 1,86% καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή ομόλογα.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν μεταξύ των μεγάλων πρώτων χαμένων, με την Bank of America να σημειώνει πτώση 4% και την Bank of New York Mellon να υποχωρεί 6,3% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σήμερα άλμα, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, επιτείνοντας τις ανησυχίες ότι ένας πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να διαταράξει τις παγκόσμιες ενεργειακές προμήθειες.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός πετρελαίου, πουλώντας κυρίως το αργό της σε ευρωπαϊκά διυλιστήρια, και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, προσφέροντας περίπου το 35% της ποσότητας που προμηθεύεται.

Τα μέταλλα είναι επίσης ένας μεγάλος νικητής, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 3,2% στα 1.970 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street