Το «σοκ του πολέμου» έχει θολώσει τις προοπτικές για την οικονομία, τη στιγμή που ο πληθωρισμός κυριαρχούσε στην ευρωζώνη και επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

«Το σοκ του πολέμου που κρέμεται πάνω από την Ευρώπη έχει θολώσει την παγκόσμια προοπτική», είπε η Σνάμπελ και πρόσθεσε:  «Η οικονομία εξελίσσεται με τρόπους που υποδηλώνουν ότι, μετά από μια μακρά περίοδο πολύ υποτονικών πιέσεων στις τιμές, ο πληθωρισμός είναι ολοένα και πιο πιθανό να σταθεροποιηθεί σε κοντινή απόσταση από τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, η τρέχουσα προοπτική για τον πληθωρισμό απαιτεί σταδιακή εξομάλυνση της πολιτικής μας, αντανακλώντας τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίτευξη του στόχου μας για τον πληθωρισμό στο μέλλον».

Υπογράμμισε επίσης, ότι σε τέτοιες περιόδους ακραίας αβεβαιότητας, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να αποτελούν πηγή εμπιστοσύνης και αξιόπιστη άγκυρα για την οικονομία. «Επομένως, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» τόνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας