Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την επιφυλακτικότητα λόγω της ουκρανικής κρίσης να παραμένει, αν και υπάρχουν κάποιες στηρίξεις από τον ενεργειακών κλάδων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,34% στις 33.776 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,13% στις 4.367 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,18% στις 13.730 μονάδες.

Οι αγορές έχουν εστιάσει καθαρά στις εξελίξεις με την ουκρανική κρίση, αλλά η συνεχιζόμενη επιθετικότητα από τη Ρωσία ωθεί τις τιμές της ενέργειας υψηλότερα, δίνοντας ώθηση και στον κλάδο των μετοχών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο 5%, ξεπερνώντας τα 101 δολάρια το βαρέλι και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν επίσης. Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων ενίσχυσε τους φόβους για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. «Η αστάθεια αυξάνεται καθώς το επίπεδο της ανησυχίας συνεχίζει να αυξάνεται. Η γεωπολιτική αβεβαιότητα, ο πληθωρισμός, τα αυξανόμενα επιτόκια και η τεχνική επιδείνωση της τάσης των τιμών επιβαρύνουν το κλίμα και τις τιμές των μετοχών», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της U.S. Bank Wealth Management, Terry Sandven.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται επίσης να ακούσουν από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell στην εξαμηνιαία ακρόαση στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, η οποία ξεκινά την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]