Δεν θα διαθέτει πλέον κεφάλαια για νέα έργα στη Ρωσία, γνωστοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση η TotalEnergies.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η TotalEnergies υποστηρίζει το εύρος και την ισχύ των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρώπη και θα τις εφαρμόσει ανεξάρτητα από τις συνέπειες (που αξιολογούνται επί του παρόντος) στις δραστηριότητές της στη Ρωσία», ανέφερε. Η TotalEnergies δεν θα παρέχει πλέον κεφάλαια για νέα έργα στη Ρωσία».

Η μία μετά την άλλη επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία ευθυγραμμίζονται με την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στον ενεργειακό κλάδο, προηγήθηκε χθες η Shell, η οποία ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρηση από όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Η αποεπένδυση από τη Ρωσία περιλαμβάνει και τη συμμετοχή της σε μεγάλο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η απόφαση έρχεται μια ημέρα αφότου η BP εγκατέλειψε το μερίδιό της στον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft, μια κίνηση της οποίας το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Shell ανακοίνωσε ότι η απόφαση να εγκαταλείψει τα κοινοπρακτικά σχήματα στα οποία συμμετέχει στη Ρωσία θα οδηγήσει σε ζημίες. Στα τέλη του 2021, η εταιρεία διέθετε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία στις εν λόγω επιχειρήσεις στη Ρωσία.

Επίσης, στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ο όμιλος Maersk γνωστοποίησε την απόφασή του να διακόψει προσωρινά κάθε κίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς και από την Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή