Την πλάτη της στον άνθρακα γυρίζει ο αμερικανικός ασφαλιστικός κολοσσός της American International Group (AIG), ανακοινώνοντας ότι σταματά την ασφαλιστική κάλυψη και τις επενδύσεις σε projects που αφορούν νέα εργοστάσια θερμικής ενέργειας, άνθρακα, όπως και πισσώδους άμμου (oil sands).

Η ίδια απαγόρευση διευρύνθηκε επίσης και για κάθε νέα δραστηριότητα αφορά την ενεργειακή εκμετάλλευση της Αρκτικής.

Το σχέδιο δρομολογείται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να επιτύχει μηδενισμό του αποτυπώματος άνθρακα στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο μέχρι το 2050.

Η απόφαση χαιρετίστηκε από ακτιβιστικές οργανώσεις που επεσήμαναν πως η AIG ήταν από τις τελευταίες, κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες που δεν είχαν προχωρήσει σε περιοριστικά μέτρα για την ασφαλιστική κάλυψη του κλάδου του άνθρακα και μάλιστα διευρύνοντας παράλληλα το απαγορευτικό της και για άλλους τομείς και δη, για την πολύ ευαίσθητη και κρίσιμη περιβαλλοντολογικά περιοχή του αρκτικού κύκλου.

Σημειωτέον πως οι Lloyd’s του Λονδίνου είχαν ζητήσει από τα τέλη του 2020 από όλα τα μέλη του να σταματήσουν να προσφέρουν νέα ασφαλιστική κάλυψη για ρυπογόνους τομείς, όπως ο άνθρακας, από την έναρξη του 2022. Είχε ζητήσει το ίδιο και για τα νέα project πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική.

Το παράδειγμα αυτό είχαν ακολουθήσει από νωρίς μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές, όπως η AXA και η Zurich.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green