• Το Σύστημα Διασυνοριακών Διατραπεζικών Πληρωμών (CIPS) της Κίνας μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντικαταστήσει την υπηρεσία διατραπεζικών μηνυμάτων SWIFT για τις ρωσικές τράπεζες που είναι πλέον αποσυνδεδεμένες από τον κόσμο, υποστήριξαν ορισμένοι παρατηρητές. Ωστόσο, το CIPS έχει μόλις 75 μέλη και επεξεργάζεται μόνο ένα κλάσμα των συναλλαγών που χειρίζεται το SWIFT: το SWIFT διακινεί 50 εκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, ενώ το CIPS μόλις 15.000, υπογραμμίζοντας την αδυναμία να στηρίξει τηε Ρωσία όσο χρειάζεται
  • Οι επιδόσεις των Crypto απομακρύνθηκαν αισθητά από τις μετοχές, ιδίως αυτές που ενέχουν ρίσκο. Μεταξύ των κυριότερων δεικτών, ο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησαν κατά 1,6% και 1,5% αντίστοιχα. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η εισβολή ανέδειξε τη δυνητική χρησιμότητα των crypto για τους επενδυτές.
  • Το Bitcoin, το Ethereum και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα συνέχισαν τη δυναμική τους πορεία από τη Δευτέρα, ακόμη και όταν η Ρωσία κλιμάκωσε τις προσπάθειές της να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας. Το Bitcoin (BTC) σημείωσε ράλι 13% την περασμένη εβδομάδα, καθώς το πτωτικό συναίσθημα μειώθηκε. Το κρυπτονόμισμα, ωστόσο, αντιμετωπίζει άμεση αντίσταση στα 44.000 με 46.000 δολάρια, η οποία θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη της τιμής βραχυπρόθεσμα.

Προς το παρόν, το bitcoin έχει κολλήσει σε ένα εύρος μεταξύ 37.000 και 46.000 δολαρίων, υποδεικνύοντας μια πιθανή αντιστροφή μιας πτωτικής τάσης τριών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος των αγορών θα πρέπει να αυξηθεί στις υποχωρήσεις, προκειμένου να προκληθεί αλλαγή στις τάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News