Να σταματήσει τη βουτιά του… πολέμου επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δεν λείπουν πλέον οι αγοραστικές κινήσεις σε τίτλους που δέχτηκαν υπερβολικά κύματα πωλητών τις προηγούμενες ημέρες.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,56% στις 852,66 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.

Μετά τη χθεσινή αντοχή των 850 μονάδων, παρά τη σφοδρότητα του sell off, το ΧΑ έδωσε το μήνυμα ότι ίσως υπερασπιστεί τα επίπεδα των 850 μονάδων. Το μήνυμα αυτό πέρασε και σε χαρτοφυλάκια που διατηρούν long θέσεις στη Λ. Αθηνών, και βλέπουν ότι μακροπρόθεσμα έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες αφενός τοποθετήσεων σε τίτλουν που υπόσχονται ισχυρές αποδόσεις και αφετέρου βελτίωσης των τιμών εισόδου σε ήδη υπάρχουσες θέσεις.

Το πόσο βέβαια ισχυρή θα είναι η αντίδραση σήμερα θα κριθεί αποκλειστικά από εξωγενείς παράγοντες, που δεν είναι άλλοι από τις εξελίξεις στην ανατολική Ευρώπη και στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με την πρώτη μάλιστα να αγνοεί τις προειδοποιήσεις της Δύσης και να συνεχίζει σε ένα περιβάλλον που οδηγεί αναπόφευκτα σε μια νέα παγκόσμια κρίση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Σαράντης ξεχωρίζει με το του 6,74% που σημειώνει, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι Aegean, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΛΧΑ. Θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά οι Λάμδα, Jumbo, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,88%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών