Φρένο στην ξέφρενη πορεία ανόδου των τιμών του χρυσού και του παλλαδίου βάζουν οι επενδυτές καθώς στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε τοποθετήσεις που ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της Ουκρανικής κρίσης τα πολύτιμα μέταλλα θα καταγράψουν ξανά ανοδική πορεία.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,6% στα 2.108,98 η ουγγία στις 12:39 ώρα Ελλάδος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν πτώση της τάξης του 0,9% στα 2.024 δολάρια η ουγγιά.

«Αυτό που μπορεί να βλέπουμε τώρα είναι απλώς μια μικρή διόρθωση μετά από μια συνεχόμενη ανοδική πορεία που κατέγραψαν χρυσός και παλλάδιο», δήλωσε ο Γκρέγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Η αστάθεια στις αγορές θα παραμείνει μέχρι ο Ρώσος πρόεδρος τερματίσει την εισβολή στην Ουκρανία, εκτιμούν οι αναλυτές. Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 125 δολάρια το βαρέλι, σε μια συνεδρίαση με πολλές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το αμερικανικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. «Αν συνεχιστεί η τρέχουσα αστάθεια σε γεωπολιτικούς όρους, είναι πολύ πιθανό να δούμε νέα υψηλά όλων των εποχών για τα πολύτιμα μέταλλα», εξηγεί ο επικεφαλής στρατηγικής στην Tiger Brokers Μάικλ Μακ Κάρθυ.

Το παλλάδιο, που χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, υποχώρησε 2,2% στα 3.109,77 δολάρια η  ουγγιά,  αφού έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων τη Δευτέρα.

Το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 26,27 δολάρια η ουγγιά και η πλατίνα σημείωσε πτώση της τάξης του 3,3% στα 1.115,39 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές