Ουκρανία: Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά

Αυξάνονται σήμερα οι τιμές του Brent και του WTI, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή πτώση - Καθοριστική η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στο ουκρανικό και την παγκόσμια διάθεση πετρελαίου

Ουκρανία: Ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 12,5% στα 108,7 δολ. για το WTI (η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Νοέμβριο) και κατά 13% για το Brent στα 111,1 δολ. (το μεγαλύτερο ημερήσιο ποσοστό μείωσης εδώ και δύο χρόνια).

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκε σήμερα κατά 2,53 δολάρια ή 2,28%, στα 113,67 δολάρια στις 06:51 ώρα Ελλάδος, έχοντας διαγράψει μια διακύμανση 5 δολαρίων

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI αυξήθηκε 1,64 δολάρια ή 1,51%, στα 110,34 δολάρια το βαρέλι.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το από πού και πότε θα αυξηθεί η προσφορά σε αντιστάθμισμα του κενού που δημιουργείται από τη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο, οδηγεί σε προβλέψεις για μεγάλο εύρος διακύμανσης μεταξύ 100 και 200 ​​δολαρίων το βαρέλι.

Τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας των ΗΑΕ και του πρέρσβη της χώρας στην Ουάσιγκτον έστειλαν αντικρουόμενα μηνύματα.

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei, έγραψε στο Twitter χθες Τετάρτη ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη στην υφιστάμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για αύξηση της προσφοράς πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα μηνιαίως.

Λίγες ώρες πριν, οι τιμές κατρακύλησαν λόγω των σχολίων του πρέσβη των ΗΑΕ στην Ουάσιγκτον ότι η χώρα του θα ενθαρρύνει τον ΟΠΕΚ να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερης παραγωγής για να καλύψει το κενό προσφοράς λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.

Η αγορά έλαβε επίσης υπόψη την προσέγγιση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα –μετά την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου- καθώς και τις προσπάθειες ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής από το Ιράν.

Οι συνομιλίες που ορίστηκαν για την Πέμπτη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία έδωσαν δημιουργούν επίσης συνθήκες αναμονής στις αγορές.

Περισσότερα από Αγορές

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο