Από την αρχή της πανδημίας, και την υιοθέτηση πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων, το γκολφ ανέπτυξε μια πολύ ισχυρή δυναμική. Οι όροι του παιχνιδιού, που εξασφαλίζουν την μεγάλη απόσταση μεταξύ των αγωνιζόμενων, αλλά και το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο, προσέλκυσαν αρκετό νέο κόσμο. Και πλέον, περίπου έναν χρόνο μετά από την κυκλοφορία των εμβολίων, η έκρηξη του γκολφ συνεχίζεται. Μάλιστα, μια παράμετρος προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση: κανένα τμήμα δεν γνώρισε τόση ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της διετίας από τον Μάρτιο του 2020 από αυτή που γνώρισε το γυναικείο γκολφ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Γκολφ, το ποσοστό των γυναικών στο γήπεδο αυξήθηκε στο 25% το 2021, από 19% πριν από μια δεκαετία. Ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα είναι μεταξύ των νεαρών παικτών γκολφ, όπου πάνω από το 35%, ή 1,1 εκατομμύριο, είναι κορίτσια, σε σύγκριση με 15% το 2000. Αυτή η ομάδα γίνεται επίσης πιο διαφοροποιημένη: Περισσότερο από το ένα τέταρτο είναι μη Καυκάσιοι – αριθμός που ήταν μόλις 6% πριν από 20 χρόνια.

Αυτά τα νούμερα αυξάνονται ακόμη περισσότερο όταν περιλαμβάνονται και χώροι ψυχαγωγίας όπως το TopGolf, όπου η εστίαση είναι περισσότερο στη διασκέδαση αντί στον ανταγωνισμό. Εκεί οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 45% όλων των παικτών γκολφ εκτός γηπέδου.

Μέχρι πρότινος το γκολφ ήταν ένας ανδροκρατούμενος χώρος: Η Augusta National, διοργανωτής του ετήσιου τουρνουά Masters, άρχισε να δέχεται γυναίκες μέλη μόλις το 2012. Επίσης, το Royal & Ancient Golf Club του St. Andrews, με 260 χρόνια ιστορίας, επέτρεψε μόλις το 2014 σε γυναίκες να γίνουν μέλη του. Ακόμα πιο πρόσφατα, τον Μάιο του 2021, το Pine Valley, το Νο. 1 γήπεδο γκολφ στις ΗΠΑ, άνοιξε τους κόλπους του και για γυναίκες μέλη.

Ενώ άλλα αθλήματα, κυρίως το ποδόσφαιρο, απολαμβάνουν πλέον υψηλά επίπεδα συμμετοχής γυναικών το γκολφ έχει μείνει πίσω, ωστόσο η πανδημία φαίνεται ότι αλλάζει την εικόνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι