Μετά τις πρόσφατες, τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις της Δύσης και άλλες οντότητες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων, και των κυρώσεων που επέβαλε στη Ρωσία το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εδρεύει η Διεθνής Ένωση Νηογνωμόνων (IACS), το Συμβούλιο της IACS, ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει συνεχώς τις κυρώσεις που επιβάλλονται για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται πλήρως με όλες τις νομικές απαιτήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της εν εξελίξει αξιολόγησης, και μετά τη λήψη εξωτερικών νομικών συμβουλών, το Συμβούλιο IACS συμφώνησε χθες ότι η συνεχιζόμενη ιδιότητα μέλους της IACS του Ρωσικού Ναυτικού Μητρώου (RMRS) δεν είναι πλέον δυνατή. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού της που απαιτεί συμφωνία από το 75% ή περισσότερα των μελών της, το Συμβούλιο IACS ενέκρινε επομένως ψήφισμα ότι η συμμετοχή του Ρωσικού Ναυτιλιακού Μητρώου στην IACS αποσύρεται με άμεση ισχύ.

Η IACS λυπάται βαθύτατα για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και ελπίζει ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα σταματήσουν το συντομότερο δυνατό και ότι η ειρήνη θα επιστρέψει στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Βρετανικού Νηογνώμονα, Lloyds Register, να αποσυρθεί από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά