Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εικονολήπτης των NY Times, που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία, έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά στην περιοχή Ιρπίν έξω από το Κίεβο ενώ ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε. Ο άνδρας πού σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ είναι 51 ετών, κάλυπτε τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

Τι αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης

Ο Guardian ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για τον βραβευμένο δημοσιογράφο Brent Renaud, που σκοτώθηκε όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε αμάξι στο Ιρπίν.

Η πληροφορία προέρχεται από τον αρχηγό της αστυνομίας της Περιφέρειας του Κιέβου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της δημοσιογραφικής ταυτότητας του εικονολήπτη όπου εμφανίζεται η επιγραφή New York Times και του αμερικανικού διαβατηρίου του, όπως και τη φωτογραφία ενός πτώματος.

Την είδηση μετέδωσε και το Sky News, όπως και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ που ωστόσο σημειώνουν πως δεν έχουν καταφέρει να διασταυρώσουν τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή, και δεν ανέφεραν τους New York Times.

Η απάντηση των NYT

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Cliff Levy, αρχισυντάκτης των New York Times. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο δημοσιογράφος συνεργαζόταν με τους NYT στο παρελθόν και όχι τώρα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατό του.

Οι NYT εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την είδηση θανάτου του Αμερικανού δημοσιογράφου, Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας αλλά δεν εργαζόταν για τους NYT στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση των NYT

Λυπούμαστε βαθιά στο άκουσμα του θανάτου του Brent Renaud. Ο Brent ήταν ένας ταλαντούχος φωτογράφος και ντοκυμαντερίστας που συνεισέφερε στους NYT για χρόνια.

Αν και είχε συνεργαστεί με τους NYT στο παρελθόν (η πιο πρόσφατη συνεργασία ήταν το 2015), δεν βρισκόταν για λογαριασμό των NYT στην Ουκρανία. Οι αναφορές ότι δούλευε για τους Times κυκλοφόρησαν γιατί φορούσε σήμα της εφημερίδας που όμως προερχόταν από χρόνια πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα