Το τελευταίο ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού στην Κίνα είχε ένα αναπάντεχο θύμα: την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα. Ήδη η άνοδος των κρουσμάτων οδήγησε εταιρείες όπως η Foxconn, που κατασκευάζει συσκευές για λογαριασμό της Apple, η Toyota και η Volkswagen να προχωρήσουν σε αναστολή μέρους της παραγωγής τους.

Αρκετές κινεζικές επαρχίες και πόλεις αυξάνουν τα περιοριστικά μέτρα εναρμονιζόμενες με την στρατηγική των «μηδενικών κρουσμάτων» που επιβάλλει το Πεκίνο για τον περιορισμό της μετάδοσης. Μεταξύ αυτών των περιοχών είναι και η Σενζέν, στη νότια Κίνα, η οποία αποτελεί τον τεχνολογικό κόμβο της χώρας.

Στη «Σίλικον Βάλεϊ της Κίνας» πραγματοποιούνται μαζικά τεστ στους κατοίκους, έχουν ανασταλεί οι δημόσιες συγκοινωνίες και υπάρχει η προτροπή προς τους εργαζόμενους να προτιμήσουν την τηλεργασία, όσο είναι εφικτό, για την εβδομάδα που ξεκίνησε.

Η Foxconn ανακοίνωσε ήδη ότι οι εγκαταστάσεις της στην περιοχή Σενζέν αναστέλουν την παραγωγή τους, προσθέτοντας ότι πρόκειται να ενεργοποιηθούν εφεδρικές γραμμές παραγωγής για να μειωθούν οι επιπτώσεις της αναστολής λειτουργίας.

Άλλες εταιρείες από την Ταϊβάν, που διατηρούν γραμμές παραγωγής στη Σενζέν, επίσης αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται η εταιρεία κατασκευής κυκλωμάτων Unimicron Technology, η οποία προμηθεύει τις Apple και Intel, και η Sunflex Technology.

Παρόλα αυτά, ο τερματικός σταθμός κοντέινερ της Σενζέν, το Γιαντιάν, ένα από τα κινεζικά λιμάνια με τη μεγαλύτερη κίνηση, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αν και δύο από τις εταιρείες διαχείρισης αποθηκών στο λιμάνι θα χρειαστεί να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Προβλήματα και στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε άλλες περιοχές της χώρας, στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν συγκεκριμένα, η Toyota διατηρεί κοινό εργοστάσιο με την κινεζική FAW Group και ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία του και συνεχίζουν κανονικά μόνο οι υπηρεσίες που βρίσκονται στην πόλη Τιαντζίν.

Η Volkswagen, επίσης σε κοινοπραξία με την FAW, ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή (οχημάτων και συστημάτων) των εργοστασίων της, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI