Σε μια σπάνια δημόσια προειδοποίηση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, κάλεσε τους χρηματιστές-διαπραγματευτές και άλλους συμμετέχοντες στην αγορά να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση» εν μέσω αυξημένης αστάθειας και παγκόσμιων αβεβαιοτήτων.

Η υπηρεσία προέτρεψε τους χρηματιστές-διαπραγματευτές να παρακολουθούν στενά τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου, να συλλέγουν «περιθώριο» ή εξασφαλίσεις από τους αντισυμβαλλομένους «στο μέγιστο δυνατό βαθμό» και να κάνουν τεστ αντοχής στις θέσεις τους.

Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών και εμπορευμάτων ήταν ασυνήθιστα ασταθείς στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και μιας σειράς κυρώσεων από τη Δύση για αντίποινα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας και τις εξαγωγές πετρελαίου της.

Οι άγριες διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου, των μετάλλων και άλλων πρώτων υλών την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν περισσότερα περιθώρια κέρδους

«Το προσωπικό παροτρύνει τους χρηματιστές-διαπραγματευτές να αναζητήσουν επαρκείς πληροφορίες για να καθορίσουν τις συνολικές θέσεις των αντισυμβαλλομένων σε οποιεσδήποτε αγορές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας και να συνεργαστούν με τους αντισυμβαλλομένους για να μετριάσουν τον κίνδυνο», ανέφερε η SEC.

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε ότι οι «συγκεντρωμένες θέσεις» μεταξύ των αντισυμβαλλομένων των βασικών χρηματιστών «δημιουργούν ιδιαίτερες ανησυχίες» και ότι οι χρηματιστές θα πρέπει να συλλέγουν δεδομένα για να καθορίσουν τη συνολική έκθεση των αντισυμβαλλομένων, ανέφερε η SEC

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές