Υποχωρεί για τρίτη μέρα η τιμή του χρυσού, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία για την κατάπαυση του πυρός μείωσαν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια. Επιπλέον, η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη FED, η πρώτη μετά από τρία χρόνια, ασκεί πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,25 στα 1.928,58 δολάρια η ουγγιά, στις 12:32 ώρα Ελλάδος. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,5% στα 1.930,70. δολάρια. Το πολύτιμο μέταλλο οδηγείται στην τρίτη συνεχόμενη μέρα απωλειών, που θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο σερί πτώσης από τα τέλη Ιανουαρίου.

Σήμερα στην Ουκρανία οι πρωθυπουργοί τριών κρατών-μελών της ΕΕ οδεύουν στο Κίεβο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ενώ ολοένα και περισσότεροι συμφωνούν πως ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο καμπής. Το ερώτημα, ωστόσο, που κυριαρχεί εδώ και μερικές ημέρες είναι εάν – και πόσο – έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για μια συμφωνία γενικής κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα μετεξελιχθεί σε εκεχειρία με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου, μειώνοντας τη ζήτηση για το χρυσό.

 Η Fed αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά 0,25% στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη. Η επικείμενη ανακοίνωση διατήρησε τις υψηλά τις αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων και άσκησε πίεση στον χρυσό.

Η τιμή του παλλάδιου σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,7% και διαμορφώθηκε στα 2.428,72 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή του ασημιού υποχώρησε κατά 1,8% στα 24,58 δολάρια η ουγγία και η πλατίνα κατέγραψε πτώση της τάξης του 1,8% στα 1.012,04 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές