Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, και οι επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία, πλήττει το επενδυτικό κλίμα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 1,6%

Ο δείκτης FΤSE100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί κατά 1,36% στις 7095,32 , ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται στις 3700,55 μονάδες με απώλειες 1,64% και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,9% στις 6248,83 μονάδες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα. Αναλυτές εκτιμούν ότι κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Federal που αρχίζει σήμερα, θα αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία, δεδομένης της αβεβαιότητας από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Στο κόκκινο η Ασία – Διεσώθη ο Nasdaq

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και προετοιμάζονται για μια βασική απόφαση πολιτικής της Federal Reserve.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων την Τρίτη -πλην του Nikkei-, κάτω από το βάρος της αύξησης των κρουσμάτων στην Κίνα και του προβληματισμού για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 6,35% στις απογευματινές συναλλαγές, με τον δείκτη αναφοράς να κλείνει τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίστηκαν από αστάθεια σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε περισσότερο από 7% στις πρωινές συναλλαγές και στη συνέχεια πέρασε για λίγο σε θετικό έδαφος πριν καταγράψει τελικά βουτιά 7,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές