Οι τιμές του πετρελαίου ανέκτησαν μέχρι και 3 δολάρια από τις τελευταίες απώλειες, στη διάρκεια της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν άνοδο κατά 2,64 δολ. ή 2,6%, στα 102,55 δολ. το βαρέλι έως τις 09:30 ώρα Ελλάδος.

Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε 1,91 δολάρια ήτοι 2%, φθάνοντας στα 98,35 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα και τα δύο συμβόλαια υποχωρούσαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, το Brent στα 98,86 δολάρια το βαρέλι και το WTI στα 94,90 δολάρια.

Η αναλύτρια του CMC Markets Τίνα Τενγκ σχολίασε ότι «οι έμποροι περιμένουν περισσότερες ενδείξεις από τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μετά από ένα διήμερο selloff στις αγορές πετρελαίου, αλλά οι τιμές του αργού μπορεί να συνεχίσουν να τελούν υπό πίεση καθώς ο υψηλός πληθωρισμός θα επιβαρύνει τελικά την οικονομική ανάπτυξη και θα αποδυναμώσει τη ζήτηση».

Την ίδια στιγμή, η άνοδος των επιτοκίων που αναμένεται να ανακοινώσει η Fed για την τιθάσευση του πληθωρισμού, θα ενισχύσει το δολάριο ΗΠΑ και θα μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου, καθώς ένα ισχυρότερο δολάριο το καθιστά πιο ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Το πετρέλαιο είχε υποχωρήσει κάτω από τα 100 δολάρια την Τρίτη, για πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχοντας εκτιναχτεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε υψηλά 14 ετών.

Οι τιμές δέχθηκαν πίεση αυτή την εβδομάδα από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, τις οποίες πυροδοτεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο και δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές