Αμερικανικό σχήμα που αποτελείται από τους ιδιοκτήτες ομάδας μπέιζμπολ και τον μεγιστάνα ιδρυτή του hedge fund Citadel πρόκειται να υποβάλει προσφορά για την αγορά της Τσέλσι, μέχρι την Παρασκευή.

Το θέμα έφερε πρώτο στην επιφάνεια ρεπορτάζ του Sky News. Το ρεπορτάζ ανέφερε πως η οικογένεια Ρίκετς, που είναι ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ Chicago Cubs συνεργάζονται με τον ιδρυτή του Citadel, Κεν Γκρίφιν για την υποβολή προσφοράς για τον λονδρέζικο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουν από κοινού ένα στοχευμένο επενδυτικό σχήμα.

Την είδηση επιβεβαίωσε εν μέρει, λίγο μετά, η οικογένεια Ρίκετς με ανακοίνωση της. «Η οικογένεια Ρίκετς, ιδιοκτήτες των Chicago Cubs, επιβεβαιώνουν πως ηγούνται επενδυτικού γκρουπ που θα υποβάλει επίσημη προσφορά για την ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι, την Παρασκευή» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Δεν δίδονταν, ωστόσο, διευκρινίσεις για το ποιος άλλος βρίσκεται στο επενδυτικό σχήμα.

Αναγκαστικό πωλητήριο 

Θυμίζουμε πως ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να πουλήσει την ομάδα ήδη πριν βρεθεί στο στόχαστρο των βρετανικών κυρώσεων, όμως οι εξελίξεις τον πρόλαβαν με αποτέλεσμα πλέον ο σύλλογος να τελεί υπό ειδικό καθεστώς και υπό τον έλεγχο του βρετανικού δημοσίου. Μάλιστα για την συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου, παρά το πάγωμα στα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς, δόθηκε ειδική άδεια από την κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει επίσης πως θα χρειαστεί να εκδοθεί ειδική άδεια για την πώληση του συλλόγου, ενώ το τίμημα πιθανότατα δεν θα καταλήξει στην τσέπη του Ρώσου ολιγάρχη, αλλά θα μείνει δεσμευμένο σε ειδικό λογαριασμό, τουλάχιστον για όσο διαρκούν οι κυρώσεις.

Η υποβολή προσφοράς από το επενδυτικό σχήμα των Ρίκετς/Γκρίφιν μέχρι την Παρασκευή έχει να κάνει με την προθεσμία που έχει καθοριστεί από την επενδυτική Raine Group για την υποβολή προσφορών για την πώληση της Τσέλσι, έως τις 18 Μαρτίου.

Θυμίζουμε πως ο Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον σύλλογο το 2003 έναντι 140 εκατ. στερλίνων. Έκτοτε «έριξε» σημαντικά κονδύλια στην ομάδα, ύψους περίπου 1,5 δισ. στερλίνων οδηγώντας την Τσέλσι στην πιο επιτυχημένη περίοδο της αθλητικά, με πέντε τίτλους στην Premier League, πέντε κύπελλα FA και δύο τίτλους πρωταθλήτριας στο Champions League.

Σύμφωνα με το Forbes, η Τσέλσι είναι ο έβδομος σε αξία, κυριότερος αθλητικός σύλλογος στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα με αποτίμηση ύψους περίπου 3,2 δισ. δολαρίων.

Πάντως, το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα δεν θα είναι το μοναδικό. Επίσημη προσφορά έχει υποβάλει κοινοπραξία επιχειρηματιών υπό τον Ελβετό μεγιστάνα Χάνσγιοργκ Βις (στο οποίο εντάσσεται και ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers Τοντ Μπόελι), ενώ σχήματος επίδοξων αγοραστών ηγείται και ο Βρετανός μεγαλοεργολάβος Νικ Κάντι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι