Στην ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, απάντησε η Πανελλήνια Ένωση Θαλαμηπόλων (ΠΕΑΘΕΝ), επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε η Ένωση έλαβε απόφαση για την οποιαδήποτε τροποποίηση του καταστατικού της ούτε η διοίκηση ανέφερε στον οποιοδήποτε ότι τροποποιήθηκε στην Τακτική γενική Συνέλευση το καταστατικό της Ένωσης.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΑΘΕΝ, «αντιθέτως σε συζήτηση που έγινε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΑΘΕΝ, τονίσθηκε ότι εάν τροποποιηθεί το καταστατικό της Ένωσης θα πρέπει να απαληφθεί πλήρως η διάταξη της περίπτωση 4 του άρθρου 4 η οποία προβλέπει ήδη την εγγραφής την Ένωση, ναυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι, με μια σκληρή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) επιτέθηκε κατά της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Θαλαμηπόλων (ΠΕΑΘΕΝ), γιατί όπως υποστηρίζει ανοίγει με αποφάσεις τον δρόμο για την είσοδο αλλοδαπών κοινοτικών Ναυτεργατών στην ακτοπλοΐα  και «ξεμπερδεύει» έτσι με το ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό.

Στην ανακοίνωση της  η ΠΕΝΕΝ υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «μια πρωτοφανή επαίσχυντη επιχείρηση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εξέλιξη που στο επίκεντρό της είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θαλαμηπόλων (ΠΕΑΘΕΝ) ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο να πρωταγωνιστήσει στην πάγια επιδίωξη εφοπλιστών – κυβέρνησης να ξεμπερδέψουν με το ελληνικό Ναυτεργατικό δυναμικό στην Ακτοπλοΐα ανοίγοντας τον δρόμο για την είσοδο αλλοδαπών κοινοτικών Ναυτεργατών! Δηλαδή στην κατηγορία πλοίων που έως και σήμερα απασχολούνται αμιγώς ελληνικά πληρώματα στο 100%!!.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζει ότι «το πρωτοφανές επιχείρημα ναυτιλιακών εταιριών και του Προέδρου της ΠΕΑΘΕΝ είναι ότι δήθεν δεν προσφέρονται για εργασία στα πλοία επίκουροι για την κάλυψη των αναγκών. Μάλιστα ο ίδιος επικαλέστηκε σχετικό αίτημα δύο Ακτοπλοϊκών εταιριών».

Διαβάστε περισσότερα – ΠΕΝΕΝ: Επίθεση στην Ένωση Θαλαμηπόλων για τους αλλοδαπούς ναυτεργάτες στην ακτοπλοΐα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News