Οι παραδόσεις smartphone εντός της Κίνας μειώθηκαν κατά 31,8% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 14,5 εκατομμύρια συσκευές τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κρατική Ακαδημία Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT).

Τον Φεβρουάριο του 2021 παραδόθηκαν περίπου 21,3 εκατομμύρια συσκευές, ενώ τον Ιανουάριο 2022 32,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την CAICT.

Οι εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής τους λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.

Ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως ο λάθος υπολογισμός της ζήτησης, οι απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας εργοστασίων και οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οδήγησε σε ανάλογα προβλήματα προμήθειας ημιαγωγών αρχικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πρώτες ανέδειξαν την τεράστια έλλειψη αυτών των κρίσιμων υλικών.

Η έλλειψη έχει από τότε εξαπλωθεί σε πολλούς τύπους ημιαγωγών και σε άλλα είδη συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των smartphone.

Ένας άλλος λόγος που «φρέναρε» η ζήτηση για τηλεφωνικές συσκευές στην Κίνα ήταν και το γεγονός ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί στο να ανανεώνουν πολύ άμεσα τις συσκευές τους, κι αυτό προκάλεσε με τη σειρά του επιβράδυνση των πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή