Στο λιμάνι της Αλικαρνασσού φαίνεται ότι έχει δέσει ένα σούπερ γιοτ που συνδέεται με τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, στον οποίον έχουν επιβληθεί κυρώσεις, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τις προηγούμενες ημέρες το πολυτελές σκάφος έπλεε σε νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ πολλών Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια μαύρη λίστα της ΕΕ που περιελάμβανε ήδη δεκάδες ολιγάρχες, και οι κυβερνήσεις της ΕΕ προχωρούν στην κατάσχεση γιοτ και άλλων πολυτελών περιουσιακών στοιχείων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπράμοβιτς πέταξε στη Μόσχα αφού έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με το ιδιωτικό του τζετ. Σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων, ήταν ένα δεύτερο ταξίδι με τζετ που συνδέεται με το Αμπράμοβιτς μεταξύ της τουρκικής πόλης και της ρωσικής πρωτεύουσας μέσα σε τρεις ημέρες.

Το μήκους 140 μέτρων (460 ποδιών) γιοτ Solaris, το οποίο πλέει υπό σημαία Βερμούδων σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Marine Traffic, στις 8 Μαρτίου έφυγε από ένα ναυπηγείο της Βαρκελώνης όπου γινόταν επισκευές.  Αναχώρησε από το θέρετρο Tivat της Αδριατικής του Μαυροβουνίου στις 13 Μαρτίου με προορισμό αρχικά την Τουρκία και γύρισε το ελληνικό νησί της Κρήτης τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το γιοτ φαινόταν να κατευθύνεται προς την πόλη-θέρετρο Datca, αλλά κατέληξε να ελλιμενιστεί στην πόλη της Αλικαρνασσού, έναν πολύ γνωστό τουριστικό προορισμό δημοφιλή για τις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή του.

Το σούπερ γιοτ κατασκευάστηκε σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους.

Ένα δεύτερο γιοτ που συνδέεται με τον δισεκατομμυριούχο Αμπράμοβιτς , κάνει κρουαζιέρα νότια του ελληνικού νησιού της Καρπάθου, αλλά φαίνεται επίσης να είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία, σύμφωνα με το Marine Traffic.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή